FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Theodore Åberg blir ny lagledare för Counter-Strike

Under maj lämnade David Engberg sin roll som lagledare för Carlstad Kings HerrA-lag i Counter-Strike. Under den föregående veckan undertecknades ett nytt kontrakt mellan klubben och den nytillträdde lagledaren Theodore Åberg.

Åberg kommer att vara en utmärkt tillgång för klubben och laget med hans långa erfarenhet av Counter-Strike. Ursprungligen kommer han från Västergötland, men är numer bosatt i Karlstad. Även delar av familjen har en historia inom kompetetiv Counter-Strike, med brodern Arvid ”Avid” Åberg som under förra säsongen spelade för Kappa Bar i Elitserien.

Åberg ser fram emot de utmaningar som väntar när laget nu spelar i Elitserien i höst. Efter att det blev klart att Åberg skulle gå med i klubben passade vi på att ställa några frågor.

Theodore Åberg

Varmt välkommen till Carlstad Kings! Hur känns det att vara den nya lagledaren över vårt Counter-Strikelag?

Stort tack till att börja med och tack för förtroendet! Det känns otroligt spännande och roligt. Det ska bli kul att kliva in i elitserien med det här laget och den här klubben och även i CS2.

Vad ser du mest fram emot?

Just nu så ser jag mest fram emot en välbehövlig semester, sommaren och CS2. Jag ser även fram emot att börja jobba ihop med klubben och laget och även kunna bidra med mina kunskaper. Att få gå in i elitserien till hösten ska bli riktigt roligt och spännande.

Finns det några specifika strukturer som du planerar att införa?

Jag kommer inte ändra på några strukturer till en början, men över tid så kommer jag försöka sätta min prägel på laget och jobba tight tillsammans med dom så vi verkligen kan få ut maxprestation varje match!

Och slutligen, inför den kommande akademistarten i höst har du visat intresse i att engagera dig även där. Berätta mer om varför!

Akademin som klubben kommer starta upp känns extremt roligt. Det viktigaste är att vi får hitta ungdomar som kanske inte hade fastnat för esport alls. Med tanke på riksidrottsförbundets beslut så blir det även viktigt att vi får visa ungdomars föräldrar att det inte är något fel med att sitta inne vid en dator och spela! Tycker även det är superviktigt att våra ungdomar får spendera tid på fritidsgården där dom kan hänga med polare och det förhoppningsvis inte finns alkohol och droger inblandat!

Klubben ser fram emot en spännande höst med Theodore!

 

#LETSGOCARLSTAD