FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Nya spelartruppen i CS:GO presenteras

Inför säsongsstarten av SECSGO Regionserien Väst presenterar vi vår helt nya spelartrupp i Counter-Strike: Global Offensive. Vi har laddat för fullt och är redo att tävla om en plats till Elitserien.

En helt ny laguppställning – men med mycket erfarenhet.

I våras beslutade klubben att släppa alla spelare som fria agenter. Därefter inledde klubben en rekryteringsfas och under förra veckan blev det äntligen klart vilka nya spelare managern David Engberg kommer ha i truppen. Alla spelarna kommer från Full Kareta och tävlade i SECSGO Regionserien Väst under våren.

Med många års erfarenheter som spelare och en lång tid tillsammans ser vi en otrolig potential i det här laget. Jag tror verkligen att den här säsongen kommer bli den bästa och roligaste hittills!

– Lars Andersson, Sportchef & CEO

Jonas “BigBag” Andreasson – spindeln i nätet.

Jonas har länge varit en konkurrenskraftig esportspelare, med segrar i flera ligor och turneringar både i Sverige och internationellt. Han har framgångsrikt deltagit i arenatävlingar, där han vann League of Schools-finalen under Dreamhack sommaren 2018.

Förra säsongen spelade Jonas i Regionserien för Full Kareta och kommer att axla ansvaret som IGL under kommande säsong.

Några speciella utmaningar du haft längs vägen fram till vart du befinner dig idag?

Lag som faller isär, tid man tagit från verkliga livet när man valde att satsa.

– Jonas Andreasson

Alexander ”1frasse” Fransén – en positiv fläkt i laget.

Alexander spelade för Full Kareta under vårsäsongen i Regionserien, där hans lag slutade på sjätte plats. Som AWPer var han en av de bästa i laget när det gällde statistik som K/D-förhållande över hela säsongen. Han är känd för att vara positiv och ses som en viktig moralhöjare för laget.

Vad motiverar dig i din roll som esportare?

Att utvecklas som person, spelare & ha roligt på vägen!

– Alexander Drotz Fransén

Jonas “Ayes” Åslund – en stabil grund från tidigare erfarenheter.

Jonas har lång och gedigen erfarenhet av esport, där han tidigare har tävlat i olika lag som Granit Gaming, Marskalk och La Familia. Som lag har han varit rankad 62:a i världen och i Sverige som 4:e. Jonas spelade nyligen för Full Kareta under vårsäsongen.

Han var tidigare IGL men är numera en Rifler.

Vilka är dina styrkor som både esportare och person?

Erfarenhet inom esport. Tävlingsinriktad och perfektionist.

– Jonas Åslund

Hannes “Humpsy” Bladh – ger alltid 100%.

Hannes är en passionerad esportspelare och har spelat i den nuvarande uppsättningen under en säsong. Före detta har han representerat Dragonborn Esports. Som största bedrift har han vunnit en turnering arrangerad av Gamereactor. Han är en mycket motiverad spelare som alltid ger allt han kan för att vinna, oavsett utmaning.

Har du stött på några utmaningar som präglat dig i att nå dit du är idag?

Den största utmaningen jag har stått framför är när jag drog på mig en korsbandsskada och behövde opereras. Det gjorde att jag la av med fotbollen och började spela CS mer seriöst.

– Hannes Bladh

Jonas “Lunden” Lundin – är förväntansfull inför framtiden.

Jonas har inte utfört några storslagna saker än, enligt honom själv. Men han lovar att det kommer. Han har vunnit ett pris i form av IQ Fuel genom Regionserien, men han hungrar efter större vinster. Som supporter i laget är han expert på lagkemi och samarbete.

Vad är din största motivator som CS:GO-spelare?

Det är väl det vanliga, känslan man får när man lägger ett snyggt skott och drar en clutch. Samt när ens lagkompisar hype:ar en.

– Jonas Lundin

Jonatan “Zarose” Larsson – från Valorant till CS:GO.

Jonatan är spelaren som avslutar lagets presentation. Han har tidigare spelat för Prima eSport i esporttiteln Valorant, men han har också en lång meritlista inom CS:GO. Jonatan är i första hand en supportspelare, men kan också ta på sig rollen som entry fragger.

Vad är viktigt för dig?

Att alla i laget mår bra och har kul är prio 1, utöver det är det viktigt med lagkemi! Kollar man utanför esporten är högskolan, nära och kära viktigt.

– Jonatan Larsson

Se höstens matcher LIVE!

Fånga all action från Carlstad Kings CS:GO-matcher i höst på vår PLAY-tjänst som vanligt. Och om du vill stödja Carlstad Kings på vägen mot framgång kan du prenumerera på våra Twitch-, YouTube– och SolidSport-kanaler.

NYHETSBREV

Få 10 % rabatt på din första beställning genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Vår integritetspolicy.