FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Nytt samarbete med Färjestad BK

Nu är det klart att Carlstad Kings ingår ett samarbete med SHL-klubben Färjestad BK!

Efter mycket väntan kan vi nu bekräfta ett samarbete med SHL-klubben Färjestad BK! Detta är ett stort steg för esporten i Värmland och vi är hedrade över att få förtroendet att arbeta med ett så ikoniskt lag. Inför nästa säsongs eSHL har Carlstad Kings fått ansvaret att leda Färjestads eNHL-lag.

Vi har länge diskuterat med FBK om att samarbeta för att öka allmänhetens intresse och engagemang för sporten. Jag är mer än glad över att vi äntligen går samman för framtiden!

Vårt engagemang för att ständigt förbättra oss, upprätthålla våra värderingar och sträva efter professionalism står alltid i förgrunden i allt vi gör. För mig är detta samarbete ett bevis på hur bra vi verkligen är!

Lars Andersson, CEO & Sportchef för Carlstad Kings

Färjestads esportansvarige om samarbetet och framtiden.

Hur ser du på samarbetet med Carlstad Kings?

Som jag ser det så tar vi nu nästa steg med Färjestad Esport. I och med samarbetet med Carlstad Kings så höjer vi nivån rejält på allt runt omkring laget. Carlstad Kings går in och tar ett helhetsansvar för laget. Det vi får in nu är en komplett lagledning som verkligen kommer underlätta för laget. Min målsättning har hela tiden varit att laget ska lägga sin tid på att träna och spela matcher, inte på planering och administration. Jag är enormt glad att Carlstad Kings vill med på vår Esportsresa.

Hur tror du att samarbetet kommer påverka esporten i Karlstad/Värmland?

Carlstad Kings är välkända både i Karlstad och Värmland så vi kommer nå ut till fler, helt klart. Vi vill ju bredda intresset för FBK Esport både lokalt och nationellt. Tillsammans med Carlstad Kings finns alla förutsättningar att ta nästa kliv, även intressemässigt.

Vad har du för förväntningar av eSHL Säsong 4?

Det finns många bra lag i eSHL denna säsong. Jag förväntar mig en jämn och spännande säsong där flera lag kommer vara med på slutet och göra upp om guldet. Vi har ett starkt lag även denna säsong, så förväntningarna på FBK Esport är höga som vanligt. Vi ska vara med i toppen.

Mattias Westman, Färjestads esportansvarige

En välkänd profil axlar lagledarrollen.

Vi ville ta in en manager med stor erfarenhet, så det var naturligt att vi tog kontakt med Linus ”HockeyProfessorn” Forsberg. Han är ett bekant ansikte för många eNHL och hockeyfans, särskilt i Sverige, och han har tidigare spelat för Carlstad Kings i den europeiska ligaplattformen (ECL). Vi är glada över att ha honom ombord!

Hur känns det att återigen bli en del av Carlstad Kings, och denna gång som Manager för FBK's eNHL-lag?

Det känns intressant och spännande. Det kändes väldigt naturligt, då jag har tidigare erfarenhet från liknande roller inom vanlig ishockey. Att FBK esport enda sedan starten varit ett av de bästa lagen i Europa och det ”svensklag” som har presterat bäst på högsta nivå, gjorde beslutet ganska enkelt. Det ska bli väldigt spännande att se om vi tillsammans kan ta ytterligare ett kliv mot toppen.

Vad har du för förväntningar på kommande eSHL-säsong?

Det går inte att sticka under stolen, att både jag och spelarna hoppas kunna lägga vantarna på eSHL bucklan efter att ha varit nära ett par gånger. Det är självklart en otroligt tuff uppgift, men jag tycker absolut att potentialen finns där.

Viktigt att ha en struktur bakom sig som esportatlet.

Utöver att sköta lagledningen av laget under den kommande säsongen av eSHL kommer vi även att använda vår kompetens och våra resurser för att hjälpa spelarna med detaljer som förbättrar deras prestationer som esportsatleter. Vårt mål är att den här erfarenheten ska ge spelarna nya perspektiv och chanser att växa både när det gäller deras spelförmåga och som individer.

Vi kommer även att sköta livesändningar av matcher som inte visas på TV4 Play och Cmore.