FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Nytt samarbete gör att esportakademin blir verklighet i Karlstad!

Det är nu klart att Karlstad kommer att få sin första esportakademi!

Förra veckan inledde Carlstad Kings Esports Club ett samarbete med Karlstads Kommun där Henrik Malmborg från Tolvmansgatans Fritidsgård är representant.

Samarbetet ingicks för att genom Carlstad Kings regi bedriva ungdomsverksamhet inom esport på Tolvmansgatans Fritidsgård i Karlstad. Dessutom ska en esportakademi under Carlstad Kings flagg bedrivas för ambitiösa och talangfulla ungdomar där de kan träna och tävla i en säker och utvecklande miljö.

”Under det senaste året har vi arbetat med att hitta sätt att starta en hållbar esportakademi och har letat efter en fysisk lokal att bedriva ungdomsverksamheten från.
Vi är nu mycket entusiastiska över samarbetet med Tolvmansgatans Fritidsgård.
Vi väljer att samarbeta med dem eftersom de har de rätta faciliteterna som behövs för att skapa goda förutsättningar att lokalt bygga en stark gräsrotsrörelse, och att de visat stort engagemang för esporten. Men det bästa är att vi äntligen får arbeta med ungdomar, som ju är framtidens esportatleter!
Nu har ungdomar inom Karlstads område en strukturerad miljö där de kommer kunna utvecklas inom esport!”

– Lars Andersson, Sportchef

Under sommaren kommer vi att skicka ut mer information löpande angående akademin. Inför höstterminen kommer vi också att erbjuda möjligheten att skicka in intresseanmälningar via vår hemsida.

Framåt för #svenskesport