FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

League of Legends: NLC Kalibrering Sommar 2022

Northern League of Legends Championship: Carlstad Kings kvalificerade för Division 4.

Kalibreringen för NLC:s sommarsäsong ägde rum under helgen den 4-5 juni 2022. Under de två dagarna deltog vår League of Legends-trupp.

Vi inledde den första kvalomgången klockan 14.00 och de tre första matcherna mot VERAX ARCANA (SWE), VIKINGS ON SHROOMS (SWE), HERNING ESPORT (DK) resulterade i segrar. Dagens fjärde och sista match mot danska DIVINE PEGASUS GAMING (DK) slutade dock med ett nederlag.

Vi räckte inte hela vägen för Division 3.

Vi behövde minst sex segrar för att kvalificera oss för division 3, och vi hade bara tre matcher kvar. Det krävdes med andra ord en full pott för den andra kvaldagen. Vi förlorade den inledande matchen mot ROAR NORTHERN LIONS (DE). Vi omgrupperade oss sedan och vann den andra matchen mot NTNUI E-SPORT (NO). Tyvärr avslutades även denna dag med en förlust, mot ett annat svenskt lag, STAFFANGYMNASIET (SWE).

Vi avslutade kalibreringen med endast fyra segrar vilket betyder att vi kommer tävla i division 4, därför kommer förändringar att göras i laguppställningen, inklusive spelare från reservsidan som kommer att få en möjlighet att visa sitt värde.

Vi bildade vårt League of Legends-lag i slutet av 2021 och placerade oss på första plats i vår grupp i division 5 under vintersäsongen 2021/2022. Eftersom det fanns flera problem inom truppen var det svårt att hitta en långsiktig uppställning tills sommarkalibreringen var klar.

Med detta i åtanke tar vi ett steg tillbaka och koncentrerar oss på att stabilisera truppen och få en framgångsrik säsong i division 4.

Simon Källström berättar om hur han och laget förberedde sig inför kalibreringen, sina tankar om resultaten och sina förväntningar inför säsongsstarten.

Förberedelserna gjordes genom att samla ihop en konkurrenskraftig trupp för kalibreringen, vilket resulterade i en stor förändring i den befintliga spelartruppen. Vi ingick även ett samarbete med en erfaren huvudtränare och en assisterande tränare för att förbereda laget inför kalibreringen och den kommande säsongen.

Vi hade som mål att hamna i division 3, men vi lyckades inte den här gången. Jag är dock ändå nöjd med lagets prestation och det spel vi kunde genomföra. Jag har stora förväntningar på division 4 och framåt, och jag tror att fler människor kommer att upptäcka att Carlstad Kings är en klubb som har för avsikt att stanna kvar i NLC.

– Simon Källström, Manager

Den 6 juni kommer grupperna och matcherna att fastställas och säsongen börjar den 13 juni. Övergångsperioden löper ut den 10 juli. Den 8 augusti avslutas gruppspelet med omgångstävlingar mellan den första och sjunde augusti. Den 13 augusti, i division 5 – 3 slutspel, har vi definitivt målet att delta.

Säsongen förväntas vara över den 15:e augusti.

Pontus Rydström går in som organisationsresurs.

Pontus har hjälpt till att bygga upp vår League of Legends-trupp från grunden, och han kommer nu att rikta sin uppmärksamhet mot att bli en organisatorisk tillgång. Han kommer att stödja laget vid behov, men han kommer inte att vara synlig i offentligheten.

Läs tidigare artiklar:

https://carlstadkings.com/en/karlstad-debuterar-i-league-of-legends/