FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Nytt ansikte inför 2022!

Välkommen hem till Carlstad Kings Esports Club!

Nu är det dags att kasta ut det gamla och fira in det nya 2022. Och vi rivstartar med att lansera vår nya hemsida. En trevligare och enklare upplevelse för dig att följa och söka information om vad som händer i Carlstad Kings och våra lag.

Vi har dessutom en otroligt spännande vår framför oss!

Carlstad Kings Esports Club förvärvar lag i eNHL

Carlstad Kings förvärvade under december månad det renommerade HockeyProfessorn HC. Förhoppningen är att tillsammans nå framgångar både nationellt och internationellt redan under den första halvan av året.

Vi är övertygade om att med vår stöttning och struktur inom organisationen kommer laget kunna fokusera mer på utveckling och prestation än tidigare. Det är lätt att bli distraherad som spelare om det samtidigt skall administreras och organiseras, och det är där Carlstad Kings kommer in i bilden. Vi har arbetat nära laget under den korta förberedelsetid som funnits och redan hittat vägar till vinnande koncept.

Lars Andersson, CEO

Laget kommer under våren tävla i ECL Core, där målet är att prestera bra och ta sig till slutspel för att där få en chans att kvala upp till ECL Pro.

Carlstad Kings Esports Club startar upp lag i Leagues of Legends

Vi har under hösten kontrakterat Pontus Rydström till vår uppstart av League of Legends, där han kommer verka som Lagledare och provisorisk Huvudtränare. Pontus arbetar dagligdags med HR-frågor vid ett lokalt företag i Karlstad.

Pontus har tidigare erfarenhet som professionell badmintonspelare, och är fortsatt aktiv, men numer i en utbildande roll. Han har även varit ledare för det Isländska badmintonlandslaget. Inom esport har han erfarenhet från att tävla på professionell nivå inom titeln Call of Duty.

Jag har hittills fått vara med att lägga grunden för LoL-laget och jag hoppas att detta långsiktiga projekt kommer vara något som alla gamers kommer få höra om och bli inspirerade av. Spelarna i laget vill detta lika mycket som jag och med en proffsig organisation som Carlstad Kings bakom oss har vi alla förutsättningar för att lyckas.

Pontus Rydström, Manager

Uppstarten av League of Legends har varit intensiv med en relativt kort rekryteringsperiod inför kommande säsong av NLC (The Northern League of Legends Championship) och Leagues.GG.

Kval till SECSGO Regionserien samt LeaguesGG Division 2

Lagets deltagande i höstens säsong av SECSGO Challengerserien Väst resulterade i en besvikelse, där vi inte riktigt nådde upp till målsättningen. Detta har resulterat i förändringar av laguppställningen, där Jonathan 'Myzki' Nilsson och Aaron ' Delay' Lemón gått in som tillskott i startfemman, samtidigt som Christofer 'Mediumost' Engström stöttar som avbytare.

Ytterliggare kommer laget fortsätta sitt deltagande i LeaguesGG Division 2 under våren.

Rainbow Six: Siege läggs ned på grund av regelförändringar från arrangörer

Organisationens första lag var just Rainbow Six: Siege, därför känns det extra vemodigt att lägga ner titeln då den ligger oss mycket varmt om hjärtat.

Regelförändringen; kravet på 3 av 5 spelare från något av de nordiska länderna annonserades av Ubisoft Nordic en månad före kvalet till Nordic Championship. Beslutet togs omgående att släppa spelarna från sina kontrakt för att ge dem en chans att kvala i andra nationella kval. Då laget hade arbetat under närmare ett år i förberedelse för detta event, och med tanke på att fyra spelare var av icke-nordisk nationalitet såg varken vi eller spelarna en möjlighet i att nyrekrytera två nordiska spelare och samträna inför kvalet.

Otroligt tråkigt tycker vi, det har funnits en mycket väl inarbetad struktur i laget då det är den äldsta titeln i organisationen. Sen ser vi det tyvärr utifrån organisationens perspektiv som ohållbart att tävla i en titel där det verkar okej från arrangörerna att göra avgörande regelförändringar så här kort inpå ett nationellt kval. En organisation som Carlstad Kings, som vill visa professionalitet ända ut i fingerspetsarna, har varken tid eller energi att lägga på sådana här beteenden från arrangörer.

Lars Andersson, CEO

Organisationen växer med stora planer för framtiden

Carlstad Kings Esports Club har haft ett händelserikt 2021, med ett antal nystarter av lag och tillskott av eldsjälar i ledarledet. Flertalet intressanta dialoger om lokala samarbeten har påbörjats och detta kommer fortsätta med ännu större kraft under 2022.

Vi kommer som i en del av vår planerade verksamhet lägga mer fokus på den nationella publiken. Vi söker även samarbetspartners med intresse av att synas och stötta klubbens satsningar för ett enigt Karlstad med stora esportvisioner.

Svenska esportförbundet och framtiden för svensk esport

Klubbens engagemang i att förbättra esporten i Sverige fortsätter, och ett av stegen i processen är att bli en del av det Svenska E-sportförbundet. I dagsläget finns två olika esportförbund i Sverige (SESF), och vi kan med glädje läsa om insikten från båda organisationerna att för att ta sporten framåt krävs ett enigt starkt förbund.

Carlstad Kings har alltid förespråkat skapandet av en tävlingsstruktur inspirerad av traditionell idrott, där krav på organisationsnummer skall finnas för att delta i av förbundet arrangerade nationella divisionssystem. Detta är en viktig del av att skydda alla utövare då det ställer krav på en ordnad struktur från de organisationer som vill vara med och tävla, men även att påvisa för allmänheten att den svenska esporten är på väg att bli alltmer professionell.

Avslutningsvis vill vi tacka för intresset för Carlstad Kings Esports Club, och vi hoppas att ni fortsätter följa oss under 2022! Gott Nytt År!