FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Karlstad debuterar i League of Legends

The Northern League of Legends Championship

Carlstad Kings har sedan i slutet av förra året rekryterat spelare för uppstart av ett tävlingslag i League of Legends. Med knapp tid kvar inför kval till NLC och Leagues.GG fastställdes truppen i slutet av januari, vilka kommer representera Karlstad i en av de största esporttitlarna i världen.

Med ändrade villkor från spelutvecklaren gällande arrangering av ligor och turneringar kommer Karlstad representeras endast i NLC under 2022.

Vi har haft planer på att starta upp ett League of Legends-lag under lång tid, då det känts som en naturlig del i en esportorganisation. Det jag sett av laget ger mig en mycket positiv känsla inför framtiden. Jag är även otroligt glad över att vi kontrakterat vår första kvinnlig spelare, och just till League of Legends! Vi arbetar för att ändra den hårda attityden inom esport och göra miljön mer välkomnande för kvinnor, där vi ser att mycket tävlingspotential finns.

– Lars Andersson, CEO

Förväntningarna inför NLC Spring Split '22

Pontus Rydström har varit verksam i lagledningen sedan slutet av November. Han har under februari månad arbetat hårt med lagets kemi, där han både axlat rollen som manager och huvudtränare. Med goda resultat går laget nu in i NLC Spring Split '22 där chanserna finns att ta sig till division 3.

–  Du har varit lagledare och tränare för det nyetablerade laget som kommer representera Carlstad Kings i League of Legends, hur känns det att äntligen vara i hamn med laguppställningen? Och hur ser våren ut för er?

Det känns riktigt skönt. Det har varit ett tufft och långt arbete för att få ihop ett lag som både har ambitionerna, potentialen samt rätt inställning till att lyckas. En eloge till vår Top laner och lagkapten Spoodersussi V2 som varit med på denna resa som den första spelaren vi kontrakterade. Han har gått igenom månader av provspel för att hjälpa till att bilda det bästa möjliga laget. Våren kommer vara full av NLC matcher, scrims, taktikträningar samt team building. Vi siktar långsiktigt och målet är inte att bli framgångsrika i vår utan nästa vår. Spelarna har fått olika roller samt ansvar och vi testar just nu vad som funkar bäst till vilken person.

– Pontus Rydström, Huvudtränare

Laget sammanställdes så sent som i början av februari

Muhanad 'Spoodersussi' Sharad är en spelare som varit med i laget sedan december. Han har även klivit in som kapten i laget som nu består av fem ordinarie spelare samt tre reserver.

– Du går in som Kapten i laget, vad är dina förväntningar inför kommande utmaningar? Och hur ser du på era chanser inför stundande kval och ligaspel?

Jag förväntar mig att laget ska samarbeta och jobba hårt för att vinna varje match. När vi förlorar ska vi diskutera felen utan att någon skyller på varandra och bara fokusera på hur man bäst kan vinna. Vi kommer vinna flest matcher och vi kommer lära oss från både vinster och förluster för att sedan vinna mer.

– Sharad 'Spoodersussi' Muhanad, Lagkapten

Resterande ordinarie spelare består av
Jonatan ' Frojze' Schoultz Carlander, värmlandsbördig från Karlskoga,
Felix 'Fezzry' Geivald från Ingarö i Uppland,
Bratasnu ' Mandruta' Anda Iulia från Rumänien,
Nibras 'Nibbe' Khan bosatt i Stockholm.

Utöver detta är även tre reservplatser utfyllda av Joel 'CringePojkeN' Johansson, Esteban 'Sw1nq' Lobos samt Peter 'Wolf551' Masso.

Sharad 'Spoodersussi' Muhanad

Jonatan 'Frojze' Schoultz Carlander

Felix 'Fezzry' Geivald

Bratasnu ' Mandruta' Anda Iulia

Nibras 'Nibbe' Khan

Laget kommunicerar på engelska under matcher och träningar

Bratasnu 'Mandruta' Anda Iulia kommer från Rumänien vilket kräver att laget kommunicerar på engelska. Hon är även den första kvinnliga spelaren som Carlstad Kings kontrakterat, och förhoppningsvis visar detta vägen för fler tjejer att ta steget ut i esporten.

– You are the only international player in this new team constellation, what are your expectations from the team, and what is the reason you chose to represent Carlstad Kings Esports Club?

My expectations are to continue playing in this friendly but professional environment in order to improve; for players to be respected and also respect each other; to work as a team to solve issues and for players to actively try to maintain good communication. I chose CKESC because of the open-mindedness of our coach and the good organizing of the tryouts.

– Bratasnu 'Mandruta' Anda Iulia, Spelare

Simon Källström tar över position som Manager

Organisationen har idag beslutat att Simon Källström går in som Manager för League of Legends-laget och arbetar tätt med Pontus Rydström som kommer fokusera mer på sin tränarroll under en period.

Simon Källström kommer senast från att ha varit Manager för Rocket League och ses som en rutinerad resurs när det kommer till att administrera och arbeta fram ett effektivt arbetssätt för lagen.

Matcherna i NLC kommer att sändas

Glöm inte att följa lagets väg mot framgångar i The Northern League of Legends Championship Spring Split '22. Andra matchen i serien kommer att spelas imorgon söndag kl 16.00 svensk tid, och som vanligt kan den ses via vår PLAYTJÄNST eller de mest populära streamingtjänsterna.