FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Karlstad är klara för SECSGO Elitserien

Efter en lång säsong är nu vårens grundserie över i SECSGO Regionserie Väst. Med ett antal tapp i matcher såg vi länge ut att behöva kvala in till Elitseriekvalet, men det var under den sista matchdagen som det avgjordes!

Tabellettan SweTurtles spelade två matcher under söndagen, där den första mot laget Greshjerna gick till övertid och förlust. Därefter stod Karlstad för motståndet, och vilken match det blev! I och med SweTurtles förlust på övertid fanns chansen för oss att ta tillbaka förstaplatsen och därmed direktkvalificering till Elitserien.

En jämn match på Ancient ända fram till slutrundorna. Pulsen var hög hos både spelare, ledare och tittare men där vi till slut fick ett litet försprång med 15 – 12. Vi hade svårt att stänga matchen men kunde till slut ta hem vinsten med resultatet 16 – 14.

Vi kommer under sommaren att släppa intervjuer med både spelare och ledare om den gångna säsongen, framtiden och vad steget upp till Elitserien betyder för klubben och Karlstad.

Vi är otroligt glada över att få ta steget upp till Elitserien, och vi tackar samtliga spelare och ledare som kämpat för att ta oss i mål. Nu tar laget en välförtjänt sommarledighet!

– Lars Andersson, Sportchef

#LETSGOCARLSTAD