FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

En riktig rivstart för NHL, men tvärbroms för Rocket League!

En riktig rivstart för NHL, men tvärbroms för Rocket League!

Två veckor in på det nya året har gått! Carlstad Kings Esports Club rivstartade året med att påbörja vårens säsong av NHLGamer.com ECL Coredivision. Dessutom har en del hänt inom Rocket League-sektionen.

Carlstad Kings Esports Club lägger Rocket League på is

Efter den gångna säsongen av Svenskaraketligan, har klubben trots bättre prestation än under Säsong 5 beslutat att inte förlänga kontrakten med spelarna och därmed släppa dem som free agents.

Vi har tagit det här beslutet dels på grund av att några spelare valt att lämna, och att strukturen för organisationer inom Svenskaraketligan är närmast obefintlig, vilket behöver arbetas på för att utveckla den svenska spelarpoolen och miljön i stort. Vi kommer lägga Rocket League på hyllan ett tag, för att se över möjliga lösningar längre fram.

– Lars Andersson, CEO

Fortsatt stor potential

Carlstad Kings Esports Club ser en fortsatt stor potential inom titeln, med ett högt underhållningsvärde. Svenskaraketligan är ett bra koncept med ett väl utarbetat divisionssystem, men behöver struktureras om utifrån mer seriösa aktörer. Detta för att få fram de mer professionellt fokuserade spelarna och organisationerna.

Dela upp Svenskaraketligan i två delar

Carlstad Kings Esports Club anser att en uppdelning av Svenskaraketligan hade varit nyttig för den svenska Rocket League-scenens utveckling, där den ena delen liknar det nationella divisionssystem som kan ses i traditionell sport med krav på organisationsnummer och kontrakterade spelare. Den andra delen bestående av inspiration från vad som i folkmun kallas Korpen, där ett lag bestående av vänner som vill tävla på en hobbynivå kan delta.

Carlstad Kings Esports Club tackar Zinnky, Trappo, Hayabusa, Haxwéll och Ikeda för deras tid i klubben och önskar dem lycka till i framtiden!

Ett år har gått sedan vi gav oss in i Rocket League-titeln med vår första roster. Denna resa har kantats av massor av lärdomar, glädje, spänning, personlig utveckling, men även upp- och nedgångar såklart.
Trots detta har vi kommit fram till att det bästa just nu är att lägga titeln på is – men lovar att vi kommer komma tillbaka till Rocket League farligare än någonsin.
Under tiden kommer vi lägga mer fokus på våra andra befintliga lag och de som är under uppbyggnad.

– Simon Källström, Manager

Rivstart för NHL-laget, deltar i NHLGamer ECL Core

NHL-laget har under de första veckorna av 2022 haft ett späckat spelschema. Prestationen har varit stabil, på 14 matcher har det endast blivit en förlust, och detta under övertid. Trots att laget spikades först strax innan säsongsstart har arbetet fortgått med en bra utvecklingskurva.

En analys som gjorts är att statistiken över tacklingar är den lägsta i divisionen, vilket till synes inte har påverkat resultaten så här långt.

Med 4 möten kvar i gruppspelet ligger laget på en 1:a plats med 23 poäng, tätt följt av Gleumes Hockey Krefeld.

Nästa möte hålls på Tisdag den 18:e januari kl 20.00, sänding kommer ske i vår PLAY-tjänst.

Senaste resultat

ERSC Amberg eSports – Carlstad Kings (3 – 6)

Carlstad Kings – ERSC Amberg eSports (5 – 1)

Yellow Jackets – Carlstad Kings (2 – 3)

Carlstad Kings – Yellow Jackets (2 – 1)

Carlstad Kings – Kärkirysty (3 – 2)

Kärkirysty – Carlstad Kings (5 – 4)

Marshalls – Carlstad Kings (2 – 3)

Carlstad Kings – Marshalls (7 – 2)

Carlstad Kings – Old Primates (4 – 3)

Old Primates – Carlstad Kings (2 – 8)

Taikina – Carlstad Kings (FF – W)

Carlstad Kings – Taikin (W – FF)

Immortal Street Dogs – Carlstad Kings (0 – 1)

Carlstad Kings – Immortal Street Dogs (4 – 1)

NYHETSBREV

Få 10 % rabatt på din första beställning genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Vår integritetspolicy.