FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

David Engberg tackar för sig, men fortsätter sitt engagemang i klubben

Det stod klart redan innan premiären av vårens säsong i SECSGO Regionserie Väst. Om Carlstad Kings skulle ta sig till Elitserien ville David Engberg lämna sin roll som lagledare för CS:GO-laget. David som varit både manager och coach för CS:GO-laget sedan intåget 2021 har gjort ett otroligt arbete, men han tycker inte att den kunskap han besitter inom Counter-Strike är tillräcklig för den nivå som krävs i Elitserien.

Byter fokus

David kommer inte avsluta sitt engagemang i Carlstad Kings, men kommer byta arbetsuppgifter.
Hans huvudsakliga uppgift från starten har varit mental coach inom klubben, och han kommer nu fokusera mer på den delen. Och för att med kraft utvidga möjligheterna att nå de visioner och mål som klubben satt upp kommer han även sköta affärsdelen av klubben.

Du har varit med och byggt upp Carlstad Kings lag i CS:GO från starten 2021. I och med uppflyttningen till den högsta nationella serien SECSGO inom Counter-Strike nu i höst har du nu valt att lämna positionen som Manager. Berätta mer om beslutet och framtiden!

“Det har varit en fantastisk resa, som du säger har jag varit med från dag 1. De första tryoutsen, den första femman, de första vinsterna, första förlusterna. De första frustrationer och första ombyggnationerna. Vi började i Challenger, tog oss till Region och nu står det klart att vi är i Elitserien.

Det har varit både lätt men även väldigt tufft beslut att ta. Målet med CS-laget har alltid varit att ta oss till Svenska Elitserien, nu står vi här. Jag var en av dem som jubla absolut mest, samtidigt som jag lämnar.

Beslutet grundar sig i flera faktorer. Min dröm är att jobba som KBT-terapeut, vilket innebär att jag studerar Psykologi på heltid, jag upplever att jag inte har den erfarenhet och kunskap man behöver för den nivån som finns i Elitserien. Med det sagt, det är inte mer än rättvist att grabbarna i Carlstad Kings får alla förutsättningar för att lyckas i sveriges högsta liga. Målet nu är att fortsätta med min utbildning, fortsätta som mental-coach, men kanske det mest spännande är att fokusera på Carlstad Kings business-avdelning.

Jag hoppas och önskar att samtliga spelare som varit under mitt ansvar har lärt sig vikten av struktur och mentalitet. Vi blir vad vi gör oss till. Jag vill därmed tacka samtliga spelare under mina år, tackar för all lärdom, inspiration, härliga skratt, åsikter, perspektiv och vishet. Som jag sa då, jag tror på er än idag. Sist men inte minst vill jag tacka Carlstad kings för förtroendet!”

David Engberg, Mental Coach

Med det tackar vi David Engberg för sitt stora engagemang och passion som lagledare och önskar honom lycka till med de nya arbetsuppgifterna.

10%

Rabatt på din första beställning!

Registrera dig för att få din exklusiva rabatt och håll dig uppdaterad om våra senaste produkter och erbjudanden!

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.