FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Carlstad Kings klara för SECSGO Regionserien

Nu är det klart att Carlstad Kings deltar i SECSGO Regionserien i vår.

Nu står det klart att CS:GO-laget kommer tävla i Regionserien Väst kommande säsong. Vilket var mycket glädjande nyheter då målet var att kvalificera in direkt i höstas, men fick nöja sig med en plats i Challengerserien.

Det här har jag väntat på då det är ett stort kliv i rätt riktning. Vi har från uppstarten sagt att första målet varit Regionserien. Så klart nöjer vi oss inte med det, vi vill upp i Elitserien och vidare! Och vad jag har sett av laget så här långt finns det stor potential till att förverkliga detta.

– Lars Andersson, CEO

Regionserierna drar igång den 27e februari och laget har en knapp månad på sig att finjustera de sista detaljerna. Vilka andra lag som kommer delta i divisionen är ännu okänt, men motståndet förväntas vara tufft redan från start.

Nya spelare i laguppställningen inför premiären i februari.

Organisationen har gjort en hel del förändringar i laguppställningen. De tidigare spelarna Amir ”Am1r” Hadzic och Liam ”Qz1” Quistander har fått lämna och ersatts av två minst sagt intressanta profiler. Dessutom har laget utökats med två reserver, där Mediumost har varit avbytare sedan början av December 2021 och STYGGE, som kommer från Regionserien. STYGGE spelade för SCL-Esport, som då representerade Karlstad. Han har erfarenhet och kunskap från divisionen som kan tillföra mycket i laget.

– Hur känns det att bli en del av Carlstad Kings, och vad tar du med dig från ditt föregående lag, som också representerade Karlstad? Vad har du för förväntningar och mål med att ingå i Carlstad Kings?

Det känns bra att bli en del av Carlstad Kings, hittills har jag fått ett väldigt varmt och professionellt bemötande av både ledningen och spelarna. Jag hoppas kunna ta med mig erfarenhet från en högre division från mitt förra lag då vi mött en del duktiga lag och fått lära oss den hårda vägen. Mina förväntningar i Carlstad Kings är att jag ska kunna ta del av en prestationsutveckling uppåt både som lag och som individer, mitt kortsiktiga mål är att vi ska kunna placera oss högt nog för att kunna kvala till elitserien.

– Hampus ”STYGGE” Hillborg, Spelare

Lagkaptenen David Olsson tror att laget har stor potential.

– Som Lagkapten har du ett stort ansvar i laget, vad tror du om lagets möjligheter inför kommande spel i Regionserien?
Jag tror vi har bra möjligheter inför kommande säsong. Vi har fått in två nya spelare, Myzki och Delay, som är riktigt duktiga både på individuell nivå och som lagspelare. Till skillnad från förra säsongen har vi även haft mer tid att spela ihop oss och praccat kartorna mer detaljerat. Vi kommer möta bättre lag än förra säsongen, vilket kräver att vi spelar på en högre nivå. Men det ska inte vara något problem då vi redan vunnit mot ett regionslag i en BO3 när vi enbart praccat nån vecka tillsammans. Så jag tror att om vi får ihop det här ordentligt ska vi kunna vara med att fightas om en plats i kvalet till elitserien, potentialen i laget finns absolut.

 

– David ”Gr1p3n” Olsson, Lagkapten

De nya tillskotten i förstafemman är Aaron Lémon från Borås och Jonathan Nilsson från Lidköping. Aaron fattade tycke för Counter-Strike 2014 och har ägnat större delen av sin tid åt titeln sedan 2016. Jonathan är även han en dedikerad spelare som lagt mycket tid på titeln sedan ung ålder.

Jonathan ”Myzki” Nilsson

Aaron ”Delay” Lémon

Lagledaren David Engberg om sin syn på den kommande säsongen i Regionserien.

– Hur känns det att laget äntligen kommer tävla i Regionsserien kommande säsong? Utifrån lagets försäsongsform; hur förväntas laget prestera när säsongen väl drar igång?

Det känns fantastiskt! Förra året blev inte som tänkt, vi satt med lagbygget 1,5v innan kvalet började, vilket resulterade i att vi inte gav oss själva chansen till att lyckas. Denna säsongen har vi haft full femma, samt kontrakterat vår andra reserv i god tid. Vi har alla förutsättningar för att lyckas. Grabbarna gör en stark insats varje vecka, och jag tror stenhårt på dem. Med rätt mentalitet, tålamod och ödmjukhet så ligger det i våra händer. Vi går in med inställningen att vinna! Försäsongen har och är intensiv, det är många bitar som ska falla på plats. Allt från taktiker, kemi och mentalitet. Vi har en försäsongsturnering nu på torsdag den 27.e som kommer vara ett bra tillfälle att se vad som fungerar bra kontra mindre bra. Det blir en bra kompass om vart vi befinner oss. Därefter har vi ca 1 månad att vidareutveckla det redan befintliga materialet.

– David ”Mr.Kurtan” Engberg, Lagledare

Nådde inte riktigt upp till målen.

Zackarias Lindgren är lagets IGL (reds. anm., InGameLeader), och han reflekterar över höstens säsong i Challengerserien som inte riktigt slutade där han ville, men ser positivt på nuvarande laguppställning.

– Om du skulle beskriva lagets resa från föregående säsong i Challengerserien till att nu få spela i Regionserien, hur har laget utvecklats?

Jo men till och börja med har vi bytt ut 2 spelare sen challengerserien. Nu känns det som en mycket stabil femma vi sitter på, alla kan skjuta hårt och alla kan clutcha. Alla har idéer och taktiker som hjälper laget att utvecklas snabbt, alla är på en väldigt hög nivå så detta känns riktigt bra. Är inte orolig alls, jag vet att vi kommer göra bra ifrån oss i Regionserien.

– Zackarias ”StarGazing97” Lindgren, IGL

Livesändningar från Regionserien.

Ni kommer kunna se lagets matcher i vår PLAY-tjänst, med reservation för att matcher kan komma att sändas av SECSGO via deras egna streamingtjänster. Avslutningsvis hoppas vi att ni vill ge ert stöd till spelarna och heja fram dem när Regionserien drar igång i slutet av februari!