FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Blandade resultat under våren.

Nytt grafiskt varumärke för Carlstad Kings.

För en tid sedan togs beslutet att Carlstad Kings Esports Club skulle anta en ny logotyp.

Under april månad bestämdes vilken av alla de koncept som tagits fram, i samråd med grafiska designers, som skulle bli klubbens nya varumärke. Nu är arbetet färdigställt och det nya klubbemblemet är officiellt i bruk.

Designen skulle påminna om den ursprungliga idén bestående av en gul grip med svart bakgrund, men med målet att skapa en ännu starkare anknytning till Karlstad i och med att skapa en grip mer lik den värmländska vapenörnen. Det nya emblemet är starkt inspirerat av traditionell idrott men med en fräsch skvätt av modernitet.

– Lars Andersson, CEO

Ny klubbshop!

I samband med ändringen av logotypen har ett avtal ingåtts med ny leverantör av klubbkläder. Det är ett svenskt företag som riktar sig till i första hand föreningar inom den traditionella idrotten. Att Carlstad Kings får vara med och utveckla dess koncept för att kunna bemöta esporten ser vi som otroligt spännande. Utökning av produkter kommer ske kontinuerligt, där artiklar som musmattor och sleeves kommer finnas tillgängligt inom kort.

Besök Carlstad Kings klubbshop och beställ hem någon av alla de artiklar som just nu finns på lager. På så vis stödjer du klubben ekonomiskt!

Det kommer även att hållas tävlingar där du kan vinna utvalda artiklar ur klubbshopen. Vill du vara med i dessa ska du följa Carlstad Kings på sociala medier!

CS:GO – Snöpligt slut i Regionserien.

Vårens säsong av Regionserien i SECSGO är över, där grundserien slutade med 15 vinster och 7 förluster för CS:GO-laget. Detta innebar att laget positionerade sig på en 5:e-plats. Därmed tog sig laget vidare till Regionserieslutspel med chans till Elitseriekval.

Tyvärr tog resan slut redan i kvartsfinalen där en BO3 slutade med två raka förluster, och därmed är chansen till att kvala in till Elitserien inför kommande säsong borta.

Under april startade även ESEA där laget senast igår tävlade mot akademilaget NAVI Junior. I skrivande stund är matchstatistiken 6 – 2 och en totalt 64:e plats av 461 deltagande lag. Grundspelet avslutas den 13:e juni vilket följs av slutspel.

Placering inför nästa säsong sker utifrån placering i slutspelet:

  • 1:a till ESEA Advanced
  • 2:a-8:e till ESEA Main
  • 9:e-64:e till ESEA Intermediate

Nytt spännande tillskott i CS:GO-laget.

Kent-Ove 'ovztR' Olsson – en Arvikabördig spelare av rang som avslutar sin utbildning inom esport under sommaren 2022.

Han spelade tidigare för laget ElevateGG, men söker sig nu tillbaka till Värmland. Och vad passar då bättre än att ansluta sig till Carlstad Kings. Här kommer han fylla rollen som ersättare till Aaron 'Delay' Lemón.

League of Legends – Siktar på NLC's Division 3 genom kalibrering.

League of Legends-laget har tävlat i NLC under våren, där den missade kalibreringen gjorde att laget fick nöja sig med att tävla i Division 5. Det totala slutresultatet efter avslutad säsong; 10 – 0 i matcher och en 1:a placering. Med detta hoppas laget kunna ta en plats i Division 3 i kommande kalibrering som hålls i början av Juni.

Det har även gjorts ett antal värvningar, vilket du kan läsa mer om i kommande nyhetsartiklar.

eNHL – Säsongen i ECL Lite blev en besvikelse.

eNHL-laget har avslutat sin säsong i SportsGamerGG division ECL Lite. Här var målet att nå slutspel, då laget har potential för det, individuellt sett. Dessvärre fick de se sig besegrade då en placering som näst sämst i gruppen under grundspelet talade sitt tydliga språk, laget fick för lite tid tillsammans före säsongen började.

Efter avslutad säsong har två spelare valt att lämna, Alexander 'TheRozz94' Axelsson och Toni ' Taaninen' Laihinen. Reservspelarna kommer nu att  fylla de tomma platserna, och parallellt påbörjas nyrekrytering under kommande veckor för de positioner som saknas.

Laget går under vecka 22 in i en arbetsperiod för att utveckla struktur och utvecklingspunkter från föregående säsong.

Målet nu är att så snabbt och effektivt som möjligt få till en tydlig struktur där spelarna känner en trygghet och att de kan utvecklas i lugn och ro, både som lag och individuellt. Jag är övertygad om att vi kommer vara mycket väl förberedda inför nästa säsong i slutet av det här året.

– Lars Andersson, CEO