FÖLJ OSS:

Carlstad Kings Esports Club

Anton Wiberg klar för tränarrollen

Anton Wiberg, som var känd som ”Waver” under sin spelarkarriär, har utsetts till huvudtränare för herrarnas A-lag i Counter-Strike.

Under vårsäsongen togs Wiberg in för att fylla reservspelarpositionen för SECSGO-slutspelet. Laget tog sig dock inte till slutspelet eftersom de säkrade första platsen under den ordinarie säsongen med minsta möjliga marginal. Klubben har sen fortsatt att föra diskussioner med Wiberg, och i juli blev han tillfrågad om att ta på sig tränarrollen för den kommande Elitserien under hösten. Wiberg uttryckte stort intresse för erbjudandet och har nu utsetts till rollen för den kommande säsongen.

Wiberg har lång erfarenhet av att spela Counter-Strike på hög nivå, inklusive flera A-tier-matcher och turneringar. Han kommer att vara en värdefull och betydande tillgång för klubben och laget, både på kort och lång sikt. Klubben kommer att ge honom utmärkt stöd för att utveckla sin roll som huvudtränare på denna nivå.

– Lars Andersson, Sportchef

Counter-Strike-lagets ledarskap är nu komplett för säsongen, men det kan komma att läggas till ytterligare roller om det behövs. Theodore Åberg kommer att hantera lagets administrativa uppgifter som lagledare, medan Anton Wiberg, huvudtränare, kommer att fokusera på att få laget och spelarna att prestera på topp.

Anton Wiberg och Theodore Åberg – en sammansvetsad duo

Anton Wiberg, Huvudtränare

Hur känns det att ta sig an rollen som huvudtränare för Carlstad Kings A-lag i Counter-Strike, och vad är dina förväntningar inför säsongen?

Det känns kul, särskilt eftersom jag inte bara är mycket god vän med spelarna i laget, utan tycker att spelarna håller riktigt hög nivå, jag tror att med mycket jobb och lite tur kan vi komma top5.

 

Var tror du att du kan göra störst skillnad när det gäller laget och spelarna?

Med många år av CS tror jag mig ha ett stort inflytande på det taktiska, även researchandet på motståndet.

Theodore Åberg, Lagledare

Med Wiberg som huvudtränare kommer ni att ha ett nära samarbete. Hur kommer ni att arbeta inledningsvis, och vilken inverkan tror du att Wiberg kommer att ha på laget och spelarna?

Till en början vill jag säga att Wiberg är en extremt bra värvning till laget och klubben. I Wiberg får vi en extremt duktig analytiker och coach. Jag tror att Wiberg kommer ha en bra inverkan på laget och spelarna dels för att han känner dom sen innan och att han har mycket rutin med sig. Jag och Wiberg anser att spelarna har en bra grund att stå på då dom har spelat ihop länge. Tanken nu är att vi ska bygga vidare på det så vi kan vara konkurrenskraftiga i Elitserien.

Det råder fortfarande stor osäkerhet kring lanseringen av Counter-Strike 2 och starten av Elitserien. Men vi hoppas så klart att det inte kommer dröja länge till!

Premiumtjänster på hemsidan under hösten

För att kunna se våra livesändningar i höst behöver du bli medlem i Carlstad Royals supporterklubb. Där kommer våra A-lagsmatcher att sändas. Annat som du också kommer att kunna se live är event, bootcamps och intervjuer. Dessutom kommer vi att sända aktiviteter från vår nystartade akademi!

Kostnaden för att kunna se våra livesändningar är inte mer än en prenumeration på Twitch!